Overlijden melden

24 uur per dag

Rondom het overlijden en de uitvaart

Rondom het overlijden en de uitvaart

Rondom het overlijden en de uitvaart 

 

Op deze pagina's vindt u eerder in het Kompas gepubliceerde columns waarin het team van uitvaartleiders van Uitvaartverzorging Moree vertelt waar u bij een overlijden mee te maken krijgt. 

 

Vooraf je uitvaartwensen bespreken 

Over de dood werd tot een aantal jaren terug niet vrijuit gesproken, maar tijden veranderen. Wij willen bepaalde zaken met u delen, u aan het denken zetten en het gesprek aanzwengelen. Het gebeurt nog steeds, zij het minder vaak dan vroeger, dat nabestaanden geen idee hebben welke wensen de overledene heeft rondom zijn of haar uitvaart. Dan moet men daarover gaan nadenken, terwijl men op dat moment andere zaken aan het hoofd heeft. Begraven of cremeren? Dat is zo ongeveer het enige wat men altijd wel weet, maar het gaat om zoveel meer en er kan tegenwoordig ook zoveel. 

 

het overlijden en de uitvaart

Natuurlijk wordt er alles aan gedaan een uit­vaart waardig en stijlvol te laten verlopen. Als uw wensen bekend zijn is het mogelijk er een "persoon­lijker" afscheid van te maken, iets dat zeker voor de nabestaanden meehelpt om het verlies een plekje te kunnen geven

 

Het is echter niet alleen de uitvaart die geregeld moet worden. Er wordt aan heel veel zaken rondom een overlijden voorbij gegaan. Denk hierbij aan de kos­ten, de wettelijke formaliteiten en de verzekering. Ook het traject erna is heel belangrijk, de nazorg vanuit de uitvaartverzorger, de steun aan iemand in rouw en het delen van herinneringen. 

 

 

Met deze columns hopen wij voor u veel zaken te verduidelijken. Mocht u over specifieke onderwerpen meer willen weten dan horen wij dit graag van u. 

Wij hopen dat de columns u ertoe aanzetten over uw uitvaart na te denken. Zijn er nog vragen of wilt u persoonlijk advies dan kunt u te allen tijde contact opnemen met één van onze uitvaartleiders.

Uitvaartverzorging Moree

Prins Hendrikstraat 20-22

3262 ST Oud-Beijerland

Hoeksche Waard

Telefoon (0186) 61 70 78

Mobiel (06) 103 921 84

E-mail: info@uitvaartverzorgingmoree.nl

 

Privacy Verklaring

 

Sitemap

Keurmerk

UitvaartzorgBGNU

Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl